Loading...

FESTİVALLER

Türkiye’nin Başlıca Festivalleri
T
ürkiye’nin tarihi boyunca şaşırtıcı sayıda medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapması Türk festivallerini ilginç ve benzersiz kılmaktadır. Yıl boyunca sanat, müzik, dans, tiyatro ve film festivalleri; geleneksel festivaller; gastronomi festivalleri; yaşam tarzı festivalleri ve mega spor etkinlikleri ve yarışmaları gibi birçok festivaller düzenlenmekte olup, bu festivaller dünyanın dört bir yanından binlerce festival severi cezbetmektedir. Türkiye’nin hemen hemen her kentinde ulusal; İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük kentlerinde ise uluslararası kültür-sanat festivalleri yapılmaktadır.

Festivallerin en yoğun olduğu il, İstanbul’dur. İstanbul 2021 yılında yeni bir uluslararası festival ile Türkiye ve dünya sahnesine çıkmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığınca tarihi, kültürel, mimari, ekonomik ve turistik varlıklarıyla İstanbul’un uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Beyoğlu Kültür Yolu Projesi, 60 ayrı noktada 1.000’den fazla sanatçının katılımıyla 30 Ekim-14 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali
Beyoğlu Kültür Yolu Projesi; Kültür ve Turizm Bakanlığının yeniden yaptırdığı Atatürk Kültür Merkezi, restore ettirdiği Galata Kulesi, Atlas Sineması, Galata Mevlevihanesi, Mehmet Akif Hatıra Evi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi gibi çok sayıda tarihi, kültürel ve mimari değer ile birlikte Galataport, Emek Sineması, Garibaldi Sahnesi gibi önemli kültür-turizm yatırımlarını içeren Atatürk Kültür Merkezinden Galataport’a kadar uzanan güzergâhta, mimariden edebiyata, resimden müziğe, tasarımdan tiyatroya kadar birçok farklı disiplini bir araya getirmektedir. Böylece her dalda sanat-sanatçı-sanatsever birlikteliği sağlanarak, kültürel ve sanatsal zenginlikler bir çatı altında toplanmıştır. 2021 yılında yerli ve yabancı 7,8 milyon ziyaretçiyi ağırlayan ve 16 gün süren Beyoğlu Kültür Festivali geleneksel hale getirilmiş olup 28 Mayıs-12 Haziran 2022 tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilmiştir.

Şehirlerin kültürel, mimari ve tarihî miraslarına rotalarla dikkat çekerken, farklı kültürel deneyimleri yaygınlaştırmayı amaçlayan Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye'ye yayılarak İstanbul'un ardından Ankara, Çanakkale ve Diyarbakır'da da düzenlenmektedir.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Kurulu Üyesi ve kurumudur. İKSV düzenli olarak İstanbul Müzik Festivali, İstanbul Film Festivali, İstanbul Tiyatro Festivali, İstanbul Caz Festivali, İstanbul Bienali, İstanbul Tasarım Bienali, Leyla Gencer Şan Yarışması, Sonbahar Filmleri Haftası Filmekimi’ni düzenlemekte ve yıl boyunca bir defaya mahsus etkinlikler gerçekleştirmektedir.

2 yılda bir düzenlenmekte olan İstanbul Bienali’nin 17.si pandemi nedeniyle 2021 yılında yapılamamış olup 17 Eylül-20 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

1998’den beri gerçekleştirilmekte olan ve Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan “Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali”nin 24.'sü 27 Mayıs-3 Haziran 2021 tarihlerinde çevrimiçi gösterimlerle ve 4-11 Haziran 2021 tarihleri arasında festival mekanlarında düzenlenmiştir.

Her yıl yerli ve yabancı birçok önemli ismi konuk eden Başkent Ankara’nın en uzun soluklu uluslararası etkinliği “Uluslararası Ankara Müzik Festivali Avrupa Festivaller Birliği üyesidir.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na (CSO) 29 Ekim 1961 tarihinden itibaren ev sahipliği yapan 600 kişi kapasiteli tarihi CSO binası, geçirdiği restorasyonun ardından sanatseverlere kapılarını yeniden açmıştır. CSO Ada Ankara, 29 Ekim 2021’de gerçekleşen açılış konserinin ardından müzik dünyasının önde gelen yerli ve yabancı isimlerine ev sahipliği yapmış ve 30 Ekim tarihinde Türkiye'de ilk kez sahneye çıkan Londra Filarmoni Orkestrası’nı ve 31 Ekim tarihinde caz müzisyeni, Grammy ödüllü trompet sanatçısı Chris Botti'yi ağırlamıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 28 Mayıs-12 Haziran 2022 tarihleri arasında ilk defa düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali ile Ankara’nın tarihi ve kültürel mekanlarında çok geniş bir yelpazede gerçekleştirilen çok sayıda etkinlik ile yerli ve yabancı sanatçılar sanatseverler ile buluşturulmuştur.

İzmir'e önemli festivaller getiren İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), her yıl Uluslararası İzmir Festivali ve İzmir Avrupa Caz Festivali‘ni düzenlemektedir. Programında müzik, bale, tiyatro ve opera gibi sanat dallarına yer veren Uluslararası İzmir Festivali, Avrupa Festivaller Birliği üyesidir. Avrupa’nın ve Türkiye’nin kendi alanlarında önemli caz sanatçılarını bir araya getiren ve bu kültürü geniş kitlelere yaymayı amaçlayan “İzmir Avrupa Caz Festivali”nin 29.’su 3 Mart-2 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. İsviçre, Slovakya, Almanya ve İtalya’dan gelen caz sanatçılarını İzmirli caz severlerle buluşturmuştur.
13. Uluslararası İstanbul Opera Festivali
Olağanüstü akustiğe sahip 2000 yıllık Antik Aspendos Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen “Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali”, dünyaca tanınmış pek çok topluluğun sahne almak istediği bir festival haline gelmiş ve 2003 yılında Avrupa Festivalleri Organizasyonu (EFA) üyeliğine kabul edilmiştir. 10-25 Eylül 2022 tarihleri arasında 29.’su düzenlenecek olan festival, yerli ve yabancı topluluklar tarafından sergilenen birçok opera ve bale eserini her yıl binlerce sanatsever ile buluşturmaktadır. 1994 yılından bu yana düzenlenmekte olan festival, Avrupa'nın saygın kuruluşları arasında olan Avrupa Festivaller Birliği üyesidir.

Sanatseverler, Türkiye'nin farklı şehirlerinde çok sayıda seçkin sahne sanatları festivalini izleme fırsatı bulmaktadırlar. Türkiye Devlet Opera ve Balesi'nin düzenlediği öne çıkan festivallerden bazıları arasında İstanbul Uluslararası Opera Festivali, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, Bodrum Uluslararası Bale Festivali, Gaziantep Uluslararası Opera ve Bale Festivali, Trabzon Opera ve Bale Günleri ile Eskişehir Opera ve Bale Günleri yer almaktadır.

Türkiye'nin en eski film festivali olan “Antalya Altın Portakal Film Festivali”nin 1-8 Ekim 2022 tarihleri arasında 59.’su düzenlenecektir. Festival, Türk sinemasının Oscar’ı niteliğindedir. Türkiye'de sinemaseverleri bir araya getiren diğer prestijli ve köklü film festivalleri İstanbul Film Festivali, Ankara Uluslararası Film Festivali, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ve !f İstanbul Bağımsız Film Festivali'dir.

Türkiye, uluslararası müzik festivalleri ve konserler için de popüler bir yerdir. Ülkenin dört bir yanında cazdan elektronik müziğe kadar birçok türü tek bir noktada toplayan çok sayıda müzik festivali düzenlenmektedir. İstanbul Caz Festivali, Akbank Caz Festivali, İzmir Avrupa Caz Festivali, Uluslararası Ankara Caz Festivali, Bozcaada Caz Festivali, Bodrum Caz Festivali, Urla Caz Festivali, Uluslararası Akra Caz Festivali ve Kaş Caz Festivali her yıl Türk ve uluslararası caz sanatçılarını ağırlamaktadır. Chill-Out Festivali, Electronica Festivali, Sónar İstanbul, SunSplash, One Love Festival ve Cappadox, tüm yıl boyunca İstanbul'un yanı sıra İzmir, Bodrum, Antalya, Kapadokya, Bozcaada gibi Türkiye'nin tatil beldelerinde gerçekleşen diğer öncü müzik festivalleridir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan 2022 yılında Ankara’da Başkent Kültür Yolu Festivali ve ikincisi gerçekleştirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile devam eden festival etkinlikleri 2022 yılının ikinci yarısında Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Çanakkale’de de gerçekleştirilecek festivaller ile devam ettirilecek ve önümüzdeki yıllarda yaygınlaştırılacaktır.

Turizm Ülkesi Türkiye
Geleneksel Sanatlar
Tiyatro
Türk Mutfağında Öne Çıkan Lezzetler
TEKNOFEST
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlenmektedir. Türkiye’nin millî teknolojilerini teşvik edip geliştirmeyi ve insanları bu alanda bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Ülkemizdeki millî teknoloji konusunda büyük öneme sahip kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen bu festival, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

Festival yerli ve yabancı katılımcılara açık olmakla beraber ücretsizdir. Festivalde dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları gerçekleştirilmektedir. Ayrıca TEKNOFEST'te Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK akrobasi timleri ve AKINCI, HÜRKUŞ, ATAK Helikopteri gibi millî imkanlarla geliştirilen hava araçlarının gösterileri yapılmaktadır. Ziyaretçiler de çeşitli teknolojileri ve simülasyon deneyim alanlarını deneyimleyebilmekte ve son çıkan teknolojiler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilmektedir. Planetaryum, çeşitli atölyeler ve seminerler gibi eğitsel faaliyetlerin yanı sıra ana sahne konserleri, dikey rüzgar tüneli ve gençlik alanları gibi eğlenceli faaliyetlerde TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilmektedir.

İlk defa 2018 yılında İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST, 550.000 ziyaretçiyle günlük katılımcı sayısı bakımından dünyanın en büyük 2. festivali, toplam katılımcı sayısı bakımından dünyanın en büyük 3. festivali olma başarısını yakaladı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2019, 1.720.000 ziyaretçi ile dünyanın en büyük teknoloji festivali oldu. 2020 yılında ilk defa İstanbul dışında, Gaziantep'te düzenlenen ancak COVID-19 pandemisi sebebiyle ziyaretçiye kapalı olarak gerçekleştirilen TEKNOFEST, sosyal medyada yılın en çok konuşulan etkinliği oldu. İlk yılından bu yana rekorların festivali olan TEKNOFEST, 2 yılda bir İstanbul dışında, Anadolu'nun farklı bir ilinde gerçekleştirilmektedir.  
Geleneksel Festivaller
Türk geleneksel festivalleri ve etkinlikleri Türkiye'nin kültür hayatında oldukça popüler olmanın yanı sıra hem yerli halkın hem de ülkeyi ve geleneklerini merak eden ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Ülkenin farklı bölgelerinde gerçekleşen bu eşsiz festivaller; her yıl Haziran ayında Edirne'de düzenlenen 600 yıllık geleneksel bir spor müsabakası olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, her yıl 6 Mayıs'ta Türkiye'nin birçok farklı şehrinde düzenlenen ve baharın gelişinin kutlandığı Hıdrellez Şenliği ve dünyanın en büyük filozoflarından, Mevleviliğin kurucusu Mevlana Celaleddin Rumi'yi anmak için her Aralık ayında Konya'da düzenlenen ve dervişlerin özel performanslarıyla büyük bir manevi deneyim sunan Semazen Gösterisi’dir (Şeb-i Arus).

Türk dili ve kültürünün önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından 2021 yılı "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" ilan edilmiştir. Bu vesileyle bir yılın tamamına yayılan kapsamlı bir iletişim faaliyetleri yürütülmüş, yurt içi ve yurt dışında çeşitli anma etkinlikleri düzenlenmiştir. 
Semazen Gösterisi
Gastronomi Festivalleri
Türkiye muhteşem bir gastronomi tarihine sahiptir. Türk mutfağı dünyanın en çeşitli ve zengin mutfaklarından biridir. Türkiye’nin eşsiz konumu, Türklerin yüzyıllar boyunca Orta Asya’dan Avrupa’ya göçüyle birleşerek gastronomisinin kimliğini şekillendirmiştir. Türkiye'deki büyük fauna ve flora çeşitliliği, yöresel mutfaklardaki büyük çeşitliliğe de katkı sağlamıştır.

Türkiye’nin zengin gastronomisi, Adana'daki Uluslararası Adana Lezzetleri Festivali; Gaziantep'teki GastroAntep Uluslararası Gastronomi Festivali; Bodrum'daki Bodrum Mandalina Hasat Şenliği ve Slow Cheese Bodrum; İzmir'deki İzmir Gastrofest, İzmir Kahve Festivali, Alaçatı Ot Festivali, Uluslararası Urla Enginar Festivali; Çanakkale'nin Bozcaada ilçesindeki Bozcaada Kalamar Festivali ve Bozcaada Üzüm Hasat Festivali; Antalya'daki GastroAntalya Uluslararası Gastronomi Festivali ve Uluslararası Antalya Sokak Yemekleri Festivali; İstanbul'daki 24Kitchen Uluslararası Yemek Festivali, İstanbul Festivali'nin 101 Tadı ve İstanbul Kahve Festivali ve Kapadokya'daki Ürgüp Üzüm Hasat Festivali gibi lezzet festivalleri ile yerli ve yabancı ziyaretçiler ile buluşmaktadır.
Adana Lezzetleri Festivali
Başlıca Kültür Sanat Etkinlikleri
2021 yılı Takvimidir
Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali
Bursa Devlet Tiyatrosu
Bursa’da, Devlet Tiyatrolarının önderliğinde 2014 yılından beri her yıl ilkbaharda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali” düzenlenmektedir. Balkan ülkelerinin tiyatro sanatına büyük katkılar sağlamış tiyatro topluluklarının yer aldığı festivalde katılımcı ülkeler Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Romanya, Slovakya, Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ ve Kosova’dır. Festival, I.L. Caragiale Bükreş Ulusal Tiyatrosu, Arad Ioan Slavici Klasik Tiyatrosu, Sofya İvan Vazov Ulusal Tiyatrosu, Belgrad Ulusal Tiyatrosu, Saraybosna MESS Tiyatrosu, Kosova Ulusal Tiyatrosu gibi Balkanların tanınmış tiyatrolarının oyunlarına ev sahipliği yapmıştır.

Balkanlardaki soydaşlarımız Türkçe tiyatro yaparak Türklük bilincini ve dilimizi yaşatma çabaları göstermektedir. Bulgaristan- Kırcaali Kadriye Latifova Tiyatro Müzik Merkezi; Kuzey Makedonya- Üsküp Türk Tiyatrosu; Kosova- Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu gibi gruplar Türkiye’deki festivallerde ağırlanmaktadır.

Festival, Balkanlar ile ilişkilerin sağlam temellerini oluşturan önemli bir köprü işlevini de üstlenmekte ve sanatın birleştirici gücünü kullanarak bütün Balkan ülkelerini bir araya getirmektedir. 
Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali
"Maestro'' İsimli Oyundan Bir Sahne
Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali 
Adana Devlet Tiyatrosu
Festival, 1998 yılında Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle başlamış ve bugüne kadar gelişerek sürdürülmüştür. 1998 yılında ulusal düzeyde başlayan festival kısa sürede uluslararası nitelik kazanmıştır.

Aralarında; Rusya, Almanya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Japonya, Sırbistan-Karadağ, Avustralya, Mısır, İsviçre, Danimarka, Kırgızistan, Romanya, Slovenya, KKTC, İsrail, Kore, Moldova, Polonya, İspanya, İrlanda, İtalya, Küba, Tuva, Litvanya, Şili, Hollanda, Arjantin, Belçika, Çin ve Kosova’nın da bulunduğu pek çok ülkenin tiyatro grubu festivale katılmıştır.

Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
2003 yılında başlayan Orhan Asena Tiyatro Festivali, binlerce yıl boyunca pek çok uygarlığın yaşandığı, çok renkli bir kültürel dokuya sahip Mezopotamya Bölgesi’nin yeniden bir kültür sanat merkezi olması yolunda atılan adımlardan biridir. Festival uluslararası bilinilirliği olan klasiklerin sahneyle buluşmasına öncülük ederek, özgün, zengin ve bizden eserlerin sahnelenmesine olanak sağlamaktadır. 
“Bin Nefes Bir Ses”
Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali
Konya Devlet Tiyatrosu
1997 yılında kurulan Konya Devlet Tiyatrosu, gelişen ve değişen Konya ilinin kültürel anlamda da gelişmesine katkı sağlamak, değişime ön ayak olmak, Mevlana şehrinin manevi anlamda hoşgörü ve katkısını farklı medeniyetlere tanıtmak amacıyla “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ni gerçekleştirmiştir.

Festival, Türk dilinin onurlandırılması, zenginleştirilmesi ve yaygınlaştırılması düşüncesinden yola çıkılarak düzenlenmiş Türk diline sanat penceresinden tutulan bir ışık olmakta, bunu en zarif dille ilan eden bir ferman niteliği taşımaktadır.

Günümüze kadar festivale; Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuzey Makedonya, Kırım-Tatar, Çuvaşistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Tataristan, Kazakistan, Moldova-Gagavuz Yeri, Başkurdistan ve Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeden tiyatro grubu katılmıştır.

Küçük Hanımlar Küçük Beyler
Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali
Ankara Devlet Tiyatrosu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na “tiyatro sanatı” ile katkıda bulunmak, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamak için başlatılan ve Atatürk’ün Türk çocuklarına yönelik sözlerinden esinlenen 2019 yılında 15.'si düzenlenmiş olan Festival, uluslararası bir nitelik kazanmıştır.

Avusturya, Bulgaristan, Macaristan, Singapur, Belçika, İtalya, Rusya, Almanya, K.K.T.C., İsrail, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Fransa, İsviçre, İspanya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Slovenya, İngiltere, Küba, Ukrayna, Hırvatistan, Kosova, Polonya ,Kanada, Çin , Şili, Sri Lanka, Arjantin gibi çeşitli ülkelerden gelen pek çok tiyatro grubunu ağırlayan festivalde; kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu, opera, bale, sokak tiyatrosu gibi farklı tür ve teknikleri kapsayan çocuk oyunları sergilenmektedir ve sosyal sorumluk projeleri hayata geçirilmiş ve çeşitli atölyeler gerçekleştirilmiştir. 
Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festival
Trabzon Devlet Tiyatrosu
2000 yılında ilki yapılan Festival; başlangıçta Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin (Gürcistan, Moldova, Rusya, Romanya, Ukrayna) katılımıyla gerçekleştirilmiş ve 2006’da tüm dünya ülkeleri davet edilmeye başlanarak, festivalin kapsamı genişletilmiştir.

Bulgaristan, Kazakistan, Yunanistan, İran, Fransa, Slovenya, Çin Halk Cumhuriyeti, Ekvator, Almanya, İrlanda, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Tataristan, Japonya, Hollanda, Endonezya, Macaristan, Norveç, Polonya, K.K.T.C, Letonya, İngiltere, Afganistan, Kuzey Makedonya, Brezilya, Ermenistan ve Azerbaycan gibi pek çok ülkenin katıldığı Festival; dünya çapındaki yönetmen ve oyun yazarlarıyla yapılan atölye çalışmaları, söyleşi, konferans ve sergilerle giderek zenginleştirilmiştir.
Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali
Oz Büyücüsü Performansından Bir Sahne
Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali
Van Devlet Tiyatrosu
Festival Van ve çevresindeki ilköğretim okulu çocuklarına yönelik ve çocukların da içerisinde yer aldığı bir şenliktir.

Bugün çocukların sergilediği oyunlar; geçmişte Van Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak projesiyle Devlet Tiyatrosu çalışanlarının öğretmenlere yönelik düzenlediği, ücretsiz tiyatro kurslarının birer meyvesidir. Van’ın zor koşullarında sıkı bir eğitim surecinden geçen ve sertifikalarını alan öğretmenler, okullarında tiyatro grupları kurarak öğrencileri yetiştirmiştir. Her okul, şenliğe kendi bünyesinde hazırladığı bir oyunla katılmaktadır. Her yıl geleneksel hale gelmiş olan Akdamar gezisi festival kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Uluslararası Tiyatro Festivali
Antalya Devlet Tiyatrosu
Devlet Tiyatroları, 2010 yılında ilkini düzenlediği Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali’ni, günümüz tiyatrosunu geçmişin sahnesinde sergilemek amacıyla hayata geçirmiştir. Turizmi kültürden, kültürü sanattan ayrı düşünmek mümkün değildir. Antalya bu üç olgunun kendilerine en üst düzeyde yer bulduğu, sadece ülkemizin değil dünyanın sayılı şehirlerinden biridir. “Devlet Tiyatroları, Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali” bu düşüncelerin sahneye yansımasıdır. “Günümüz tiyatrosunu geçmişin sahnesinde sergilemek” festivalin ruhunu oluşturmaktadır. Bu düşünceye uygun olarak festivalin 10.’sunun açılışı Aspendos Antik Tiyatrosu’nda yapılmıştır. Festival, Türkiye'nin tarihi sanatsal dokusunu, uluslararası bir platformda paylaşma hedefiyle yola çıkmıştır.

Günümüze kadar Devlet Tiyatroları’nın yanı sıra Almanya, Rusya, Gürcistan, İspanya, İtalya, Küba, Slovakya, Çin, İsviçre, Romanya ve Hollanda’nın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeden tiyatro grubu ve profesyoneller ağırlanmıştır.

Uluslararası Tiyatro Festivali Performanslarından Sahneler

“BENİM TÜRKİYEM”

Siz de sizin gözünüzden Türkiye'yi anlatarak bize katkıda bulunabilirsiniz.